Skip to main content

Op 17 oktober gaf ik voor het expertiseplatform Drakentemmers een webinar over trauma en het lichaam. Omdat de belangstelling voor dit webinar zo enorm was, hebben we besloten de video-opname gratis beschikbaar te houden.

drakentemmers anne marsman

In de webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De werking van het zenuwstelsel;
  • De polyvagaal theorie;
  • Trauma: wat is het, kenmerken, soorten, uitingsvormen);
  • Trauma en het lichaam (en wat trauma zo ‘lichamelijk’ maakt);
  • Last but not least natuurlijk ook iets over wat helpt, en wat je voor iemand kunt doen.

Webinar terugkijken?

Het webinar is terug te zien op de website van Drakentemmers. Drakentemmers is een expertiseplatform voor behandelaren rondom trauma en gehechtheid na huiselijk geweld, ze organiseren met regelmaat interessante webinars én bieden een leerlijn aan voor behandelaren die zich willen specialiseren in het behandelen van betrokkenen in de context van huiselijk geweld.

Bekijk de webinar

Meer goede content over trauma?

Een belangrijke drijfveer om aan Traumanet te willen bouwen, is dat ik enorm geloof in de kracht van goede kennis. Uit ervaring weet ik hoeveel het betekent om jezelf (of de ander) beter te kunnen begrijpen, om meer inzicht te hebben in de persoonlijke gevolgen van trauma én handvatten te krijgen in hoe daar mee om te gaan.

Met Traumanet werken we aan een platform waar je (onder andere) toegankelijke informatie over trauma en handvatten kunt vinden. Wil je Traumanet steunen en bijdragen aan meer goede content over trauma? Een donatie wordt enorm gewaardeerd en gaat 100% naar de realisatie van ons platform. De lancering wordt voorjaar 2023 verwacht.

Steun Traumanet